Cowboyhoeden, rockabilly en modderworstelaars nemen dit weekend Grote Markt over

© Wild Rooster Festival
DEN HAAG - Het Wild Rooster Festival neemt dit weekend de Grote Markt over en dat betekent dat er rockabilly, bluegrass, uptempo blues en rock'n'roll-muziek gaat klinken en het modderworstelen staat zaterdag weer op het programma.
Op vrijdag vanaf 16.30 uur en zaterdag vanaf 14.00 uur is de Grote Markt het terrein voor liefhebbers van alles wat met country, rockabilly en americana te maken heeft. Voor de muziek zijn er twee podia: het hoofdpodium op de Grote Markt en voor De Zwarte Ruiter is een kleiner luifelpodium te vinden. Onder meer psychobillyband Batmobile, Tim Knol & the Blue Grass Boogiemen, Darren Eedens & The Slim Pickin's, Rab Mob, Stringcaster en the Small Time Crooks zullen er dit weekend optreden.
'Een Wild Rooster band moet 2 dingen hebben', vindt programmeur Marco Bijsterbosch. 'Het authentieke geluid van het Zuiden en het talent om een feestje te bouwen. En dat is dus precies waar zowel Tim Knol & the Blue Grass Boogiemen als een lokale band als Ragmob goed in zijn. Het modderworstelen, de cowboyhoeden en de BBQ dragen natuurlijk allemaal bij aan de sfeer, maar de muziek máákt Wild Rooster.'

Modderworstelen

Het modderworstelen vindt plaats op zaterdag, wie daaraan mee wil doen kan zich aanmelden op wildroosterfestival.nl. 'Elk jaar zijn we weer verrast door de enorme bak goede energie die er vrijkomt bij de Wild Rooster bezoekers. De combinatie van zomerzon, hooi, modder, ruige Amerikaanse bravoure en familiefeest zorgt voor een unieke sfeer die het beste in de bezoekers naar boven haalt. Het is één van de leukste festivals van het jaar', aldus medeorganisator Alice van Schoonhoven.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!