Prins Clausplein drie weekenden deels gesloten voor onderhoud

© Google Maps
DEN HAAG - Vanwege groot onderhoud is het Prins Clausplein drie weekenden op rij afgesloten. Het verkeer moet er in de komende drie weken in het weekend rekening mee houden dat het knooppunt niet gebruikt kan worden om de snelweg (A4) te nemen naar Amsterdam en Rotterdam. Bij de afsluitingen moet er gerekend worden op een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.
In het laatste weekend van augustus (26 tot en 29 augustus) en de eerste twee weekenden in september (2 tot 5 en 9 tot 12 september) voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein. Al het autoverkeer wat de stad uit wil kan dan geen gebruik maken van de weg en zal moeten omrijden via Leidschendam (richting Amsterdam) of de Binckhorst (richting Rotterdam). In alle gevallen sluit de weg op vrijdagavond om 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.
Onder meer het asfalt wordt opgeknapt, daarnaast wordt gewerkt aan voegovergangen, de vangrails en de onderkant van twee viaducten naar de A4. Wanneer de werkzaamheden niet in de drie weekenden zijn afgerond kan ook het weekend van 16 tot 19 september gebruikt worden voor de werkzaamheden. Dat is ook het geval wanneer het weer in de geplande weekenden ongunstig blijkt.
Omleidingskaart Prins Clausplein A12
Omleidingskaart Prins Clausplein A12 © Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de reis goed te plannen en de actuele verkeersinformatie vooraf te raadplegen. Daarnaast wijst ze op alternatieven: 'Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!