Inzamelingsactie na schade in woning door opengedraaide brandkraan: ‘Ik hoop op paar duizend euro’

Brandkraan opengedraaid in Pulvierstraat
Brandkraan opengedraaid in Pulvierstraat
DEN HAAG - Een opengedraaide brandkraan zorgde op 12 augustus in de Pluvierstraat op Duindorp voor veel schade aan een woning en een kapsalon. Door de schade is de woning onbewoonbaar. Buurtbewoner Willem Minderhout startte een doneeractie om Margaretha Hendrikse te helpen. 'Ik hoop dat we een flinke zak centen bij elkaar kunnen sprokkelen zodat ze in ieder geval even de ergste problemen het hoofd kunnen bieden.'
Hendrikse vertelde bij mediapartner Omroep West over de ravage die is aangericht. De inboedel van haar huis en haar zaak werden overspoeld door duizenden liters water en ze moest op een camping wonen. Van haar verzekeraar kreeg de Duindorpse te horen dat de schade niet gedekt is, omdat het om vandalisme zou draaien.
Woningcorporatie Vestia gaf aan op zoek te gaan naar een oplossing. Hendrikse vertelt dat een oplossing nog wel even op zich laat wachten: 'De plafonds moeten eruit, de vloeren moeten eruit en dan moet alles eerst drogen voordat ze kunnen beginnen aan het herstellen van de schade'.

Doneeractie

'Ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat je met elkaar meeleeft', vertelt Willem in Bob Staat Op. Daarom zette hij een doneeractie op waar inmiddels 140 euro is toegezegd.
'Duindorp staat er om bekend dat men heel erg solidair is onderling. Ik hoop dat we op deze manier de vrouw en haar man een stukje verder kunnen helpen.' Willem heeft geen streefbedrag om op te halen. 'Ik heb de actie voor tien dagen opengezet en ik hoop op een paar duizend euro, dan heeft die vrouw er echt wat aan.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!