Wijkpark Cromvliet en Haegsch Hof in Rivierenbuurt maken kans op Steenbreektrofee

Stadsboerderij in wijkpark Cromvliet in Molenwijk
Stadsboerderij in wijkpark Cromvliet in Molenwijk © Rob Kemperman
DEN HAAG - Het Haegsch Hof in de Rivierenbuurt en het wijkpark Cromvliet in Molenwijk zijn genomineerd voor een Steenbreektrofee. De prijs wordt jaarlijks gegeven aan initiatieven die verstening tegengaan of op een andere manier bijdragen aan vergroening. Op de Nationale Groendag wordt de winnaar bekendgemaakt.
In totaal zijn er zes genomineerden, waaronder twee kanshebbers uit onze stad. De jury zegt voor wat betreft de groene weelde aan het Haegsch Hof aan het Hillebrant Jacobsplein onder de indruk te zijn van de samenwerking 'met en tussen bewoners in een lastige omgeving' die zorgde voor een hittebestendig plein. Daarom is ze kanshebber in de categorie maatschappelijk initiatief.
Onder de professionals is wijkpark Cromvliet in Molenwijk te vinden. Dat park werd nog niet zo lang geleden verbouwd en ging van een stenen plein naar een klimaatbestendig, groen en levendig park. Het park wordt gecomplimenteerd door de jury, ze noemt de realisatie van het park een 'mooie samenwerking tussen professionals'.

Uitreiking op Nationale Groendag

Op de Nationale Groendag op dinsdag 27 september wordt in Almere de winnaar bekendgemaakt. De jury bestaat uit voorzitter Margot Ribberink, Madeleen Helmer (Klimaatverbond Nederland), Robert Graat (Staatsbosbeheer), Ans Hobbelink (AVVN Samen natuurlijk tuinieren), Henk Kuijpers (Stadswerk), Jaap Toet (GGD-regio Utrecht) en Thijs van Mierlo (LSA Bewoners).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!