OM eist drie jaar cel tegen drugsdealer die agent aanreed en andere agent meters meesleurde aan auto

Agenten bij de auto van de verdachte op het Pinksterbloemplein
Agenten bij de auto van de verdachte op het Pinksterbloemplein © Regio 15
DEN HAAG - Een drugsdealer die wegreed om aan de politie te ontkomen en daarbij een agent aan het portier meesleurde en een ander aanreed zou drie jaar celstraf (waarvan een half jaar voorwaardelijk) moeten krijgen. Ook zou hij voor de duur van twee jaar zijn rijbewijs moeten inleveren. Die straf eiste het Openbaar Ministerie (OM).
Het incident gebeurde op vrijdag 7 januari. Agenten waren op de Rossinilaan omdat er meerdere meldingen waren dat er drugs werden gedeald in de buurt van een wooncomplex. Toen agenten zagen dat de verdachte dat deed vanuit de auto wilde men ingrijpen. 'Een van de agenten liep naar de auto, trok het portier open en pakte de man vast om hem aan te houden. Maar die gaf daarop plankgas', aldus het OM. De agent werd meters meegesleurd met de auto.
Zijn collega werd op weg naar de auto van de agenten 'zonder pardon' van achteren aangereden en belandde vervolgens op de motorkap van de verdachte. 'Uiteindelijk viel hij daar ook weer vanaf, waarna de wielen van de auto hem op een haar na misten.' Na deze aanrijding is er op de verdachte geschoten. De verdachte kon later worden aangehouden op het Pinksterbloemplein.

'Verdachte heeft alleen maar oog gehad voor zijn eigen belang'

Het OM stelt dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan het handelen in drugs en heeft gepoogd om 'zwaar lichamelijk letsel' toe te brengen aan de eerste agent, in het andere geval spreekt ze van poging tot doodslag. 'Verdachte heeft alleen maar oog gehad voor zijn eigen belang - hij wilde zo snel mogelijk weg komen, zelfs al was dat ten koste gegaan van het leven van een ander.'
Omdat er sprake was van agenten in functie rekent het OM het de verdachte zwaar aan en eiste ze een celstraf van 36 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast wil ze dat het rijbewijs voor twee jaar wordt ingetrokken. Over twee weken wordt er uitspraak gedaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!