Man raakt rijbewijs en bus kwijt na rijden onder invloed

Blaastest
Blaastest
DEN HAAG - Het blijven doorgeven van meldingen aan de politie bleek in het werkgebied van de agenten van Basisteam Overbosch succesvol: ze hielden een man aan die meermaals onder invloed toch achter het stuur zou zijn gekropen. De man moest zijn rijbewijs en zijn bus inleveren.
'Al enige tijd ontvingen wij minimaal één keer per week meerdere meldingen over een man die constant onder invloed van alcohol in zijn bedrijfsbus zou stappen', schrijven agenten op sociale media. Echter zagen de agenten de bus steeds niet staan wanneer ze ter plaatse kwamen.
Hoewel de bus dinsdag in eerste instantie ook niet werd aangetroffen bleken de agenten geluk te hebben. 'Vanwege een andere melding stonden we nog even in de straat en ineens kwam daar de bedoelde bus aanrijden met de bedoelde bestuurder erin.'
Daaropvolgend werd de bestuurder gevraagd een blaastest te doen. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Op het bureau bleek het promillage hoog genoeg voor een invordering van het rijbewijs. Daar bleef het niet bij: 'Omdat de bestuurder nogal hardleers is en toch steeds blijft rijden, namen wij zijn voertuig in beslag', besluiten agenten de post.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!