Omstanders redden bewusteloos meisje uit zee bij Noorderstrand Scheveningen

© Regio 15
DEN HAAG - Paniek op het strand van Scheveningen woensdag. Bij het Noorderstrand hebben omstanders rond het middaguur een jong meisje uit zee gehaald dat niet meer aanspreekbaar was. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het incident en landde op het strand.
Het meisje werd om 12.45 uur ter hoogte van de vuurtoren door zwemmers uit zee gehaald. Toen was ze buiten bewustzijn. Eenmaal op het strand zijn badgasten direct met eerste hulp begonnen en werden hulpdiensten ingeschakeld.
Toen politieagenten en ambulancebroeders arriveerden, ademde het meisje gelukkig weer. Toch gaf haar toestand reden om het slachtoffer met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis te brengen. De arts uit de traumahelikopter reed ook mee. Over de leeftijd en waar het meisje vandaan komt, kan de politie nog niets zeggen.
Door het zomerse weer is het druk op Scheveningen. Daardoor waren veel mensen getuigen van het landen van de helikopter en de hulp die aan het meisje gegeven werd. Hoe het nu met haar gaat, is niet bekend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!