Slagbomen blijven op Scheveningen: 'Effectief in beperken van overlast'

© Regio15
DEN HAAG - De slagboom op de Strandweg op Scheveningen blijft daar voorlopig staan. Dat laat het college weten in reactie op vragen van Hart voor Den Haag. 'De slagbomen hebben hun effectiviteit in het beperken van de overlast van racend en anderszins overlastgevend verkeer inmiddels bewezen. Het college wil de slagbomen daarom handhaven.'
Daarnaast zegt het college de effectiviteit van de slagbomen aan het eind van het seizoen te gaan evalueren. 'Met als doel hiervan te leren met het oog op de volgende zomers', stelt het college. In die evaluatie wordt rekening gehouden met overlast gevend verkeer, ervaringen van bezoekers, bewoners en ondernemers. Ook de kosten zullen er onderdeel van zijn.
De slagbomen horen bij het Actieplan Scheveningen om overlast in de badplaats tegen te gaan. Ze werden geplaatst om racend verkeer over de Strandweg tegen te kunnen gaan. De slagbomen werden al meermaals kapotgereden.

Verkeersregelaars

Om de drukte op Scheveningen te kunnen beheersen werden vorige jaar ook verkeersregelaars ingezet, dat kostte de gemeente 600.000 euro. De verwachting is dat dat bedrag voor dit jaar lager zal zijn. 'In 2022 zijn de kosten die worden gemaakt voor de inhuur van verkeersregelaars naar verwachting lager omdat de slagbomen er inmiddels staan en hier geen permanente assistentie van verkeersregelaars meer noodzakelijk is.'
Het college noemt de inzet van verkeersregelaars een 'adequaat instrument' om verkeer te assisteren en mogelijk filevorming tegen te gaan, daarom zullen deze ingezet blijven worden.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!