Hoe zou jij Den Haag toegankelijker maken? De beste ideeën winnen een geldprijs

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Heb jij een goed idee om Den Haag toegankelijker te maken voor mensen met een beperking? Dan kan je je plan insturen voor de Onbeperkt070-prijs van Stichting Voorall. Er is 10.000 euro prijzengeld voor twee winnende inzendingen.
Naast ideeën voor betere toegankelijkheid zijn ook plannen voor meer gastvrijheid in Den Haag ontzettend welkom. 'Ze mogen klein of groot zijn, wijk gebonden of voor de hele stad zijn', aldus de organisatie. Een belangrijke voorwaarde is dat de winnaar het idee zelf realiseert.
Voor de vijfde keer organiseert Voorall deze wedstrijd. Bij vorige edities waren er ideeën zoals een drempelvrije horecazaak, een ringleiding in een ontmoetingscentrum voor slechthorenden, aangepast surfen, een leenrolstoel in een winkelcentrum, een aangepaste schommel in een speeltuin en een toegankelijk toilet tijdens het winkelen.

Mobilitheek

De prijs werd al eens gewonnen door de Haagse Hogeschool met het idee van een Mobilitheek, een uitleenplek voor beweeg- en sporthulpmiddelen voor mensen met een beperking. Die is inmiddels geopend op de Sportcampus. Ook Stichting Haagse Willemsvaart won de prijs voor een tillift voor rolstollen in de nieuwe haven bij de Koekamp.
Inwoners en bedrijven worden opgeroepen hun ideeën voor 10 september op te sturen naar onbeperkt070@voorall.nl. Een jury beslist uiteindelijk welke twee initiatieven winnen. De prijsuitreiking is op 4 oktober in Lunchroom Parkoers.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!