Hart voor Den Haag: 'Ondernemers moeten blijk van waardering ontvangen voor mijlpalen'

Ralf Sluijs spreekt met Arie en Yvonne van Vishandel Plugge
Ralf Sluijs spreekt met Arie en Yvonne van Vishandel Plugge © Hart voor Den Haag
DEN HAAG - In Den Haag moeten ondernemers die een mijlpaal hebben bereikt, zoals een jubileum of een afscheid na lange tijd, een speciale blijk van dank ontvangen. Dat vindt Hart voor Den Haag. Dit zou moeten gelden voor bedrijven die vijftig jaar of langer bestaan.
'Rotterdam heeft de stadspenning Rotterdammert, Amsterdam de Jubileumpenning en Tilburg de Tiburgse Ereprent', legt raadslid Ralf Sluijs uit. 'Maar in Den Haag blijven jubilerende of afzwaaiende ondernemers met lege handen achter. Dat moet anders', besluit hij.
Sluijs verwijst naar vishandel Plugge aan de Apeldoornselaan, een zaak die bijna een eeuw bestond en eind juli definitief de deuren sloot. Eigenaar Arie zou Hart voor Den Haag hebben aangeschreven en laten weten teleurgesteld te zijn dat de gemeenteraad niks heeft ondernomen om het bedrijf te bedanken voor haar lange 'diensttijd'.

Gemeentelijke onderscheiding

'De heer Plugge heeft helemaal gelijk', zegt Sluijs die zijn initiatiefvoorstel ‘Haagse ondernemers zijn GOUD waard’ heeft gepresenteerd. Daarin pleit hij voor een gemeentelijke onderscheiding voor Haagse ondernemers die langere tijd een bedrijf hebben gerund. 'Nu krijgen ze nog niet eens een bloemetje van het stadsbestuur.' Deze blijk van waardering kan volgens hem uitgereikt worden bij gelegenheden van bedrijfsjubilea of het afscheid van een Haagse ondernemer.

Ruggengraat van Haagse economie

Sluijs doet meerdere voorstellen, zoals de mogelijkheid om een Stadspenning of Haagse Parel aan te vragen voor bedrijven die vijftig jaar of langer bestaan en ondernemers die afscheid nemen na een periode van veertig jaar of langer. 'Het is mij om het even wat voor onderscheiding er komt, als er maar een onderscheiding komt waarmee we de ruggengraat van de Haagse economie kunnen eren', zegt hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!