Spuigasten: commissaris van de koning Jaap Smit over Haagse formatie en stikstofplannen

Commissaris van de koning Jaap Smit
Commissaris van de koning Jaap Smit © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: commissaris van de koning Jaap Smit (CDA).
Den Haag is de enige gemeente in Nederland waar nog geen nieuw college is gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen. Nadat de gemeente Putten (Gelderland) dinsdag een coalitieakkoord bereikte, is de Haagse gemeenteraad nu echt de gemeente met de langste formatie. De verkiezingen waren op 14, 15 en 16 maart, ruim vijf maanden geleden. Hoe belangrijk is het volgens commissaris Smit dat er in Den Haag snel een nieuw college aantreedt met een nieuw coalitieakkoord?
De provincies willen meer duidelijkheid over de stikstofplannen van het kabinet. Gespreksleider Remkes hield vanochtend een nieuwe overlegronde. Aan tafel zaten leden van het kabinet en vertegenwoordigers van de provincies. Uit alle provincies waren gedeputeerden aanwezig. Volgens Remkes hebben die van hun hart geen moordkuil gemaakt en drongen ze aan op meer 'duidelijkheid in regelingen'. Hoe kijkt Smit terug op dat gesprek met Remkes?
Verder komt ook de start van een nieuw politiek jaar aan bod. Welke onderwerpen (blijven) spelen op nationaal, provinciaal en lokaal niveau?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!