Verdwenen dwergpapegaaitjes in Moerwijk toch gered uit regenpijp

© Regio15
DEN HAAG - Goed nieuws om de week mee af te sluiten: de twee dwergpapegaaitjes die op woensdagavond in een regenpijp verdwenen zijn gered. De eigenaren hebben met behulp van buurtbewoners de pijp aan de Bolensteinstraat in Moerwijk los weten te maken om de diertjes te bevrijden. De twee vriendjes maken het naar omstandigheden goed.
Even leken de dwergpapegaaitjes voor altijd verdwenen in het riool. Ze vliegen normaal gesproken los rond en komen altijd terug, maar toen één van de beestjes op de dakgoot ging zitten, viel deze in de regenpijp. De andere papegaai viel er daarna ook in, waarschijnlijk in een poging om zijn maatje te zoeken.
Na een uitgebreide reddingspoging kon ook de brandweer niks meer betekenen, maar de eigenaren gaven niet op. Met hulp van kennissen en omwonenden hebben zij een deel van de regenpijp losgemaakt en een constructie gemaakt om de diertjes te redden, meldt nieuwssite Regio15.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!