Rachid Guernaoui te gast in Vrijmibo

Rachid Guernaoui
Rachid Guernaoui
DEN HAAG - Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag te gast in het programma Vrijmibo. Het programma wordt live uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 op Den Haag FM.
Guernaoui is een ervaren raadslid in de Haagse gemeenteraad. Hij kwam in 2008 in de raad namens D66. In 2017 stapte hij over naar de partij van Richard de Mos.
In 2018 trad de partij toe tot het college, Guernaoui werd in juni wethouder van financiën, integratie en stadsdelen. Maar op 1 oktober 2019 deed de Rijksrecherche huiszoekingen in de werkkamers en woningen van de wethouders De Mos en Guernaoui, in verband met verdenking van corruptie bij het verlenen van nachtvergunningen. Hierop trad Guernaoui, samen met De Mos, tijdelijk terug als wethouder. De kwestie leidde er uiteindelijk toe dat het Haagse college een dag later ten val kwam.

Terug in de raad

In maart 2022 werd Guernaoui opnieuw gekozen tot gemeenteraadslid. Momenteel is hij woordvoerder veiligheid, financiën en werkgelegenheid.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddag uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!