Als ondernemer het winkelgebied aantrekkelijker maken? Daar kan je nu subsidie voor aanvragen

De Hoogstraat in het centrum
De Hoogstraat in het centrum © The Hague & Partners
DEN HAAG - 'Aantrekkelijke winkelgebieden zijn belangrijk voor een levendige stad', laat de gemeente weten. Daarom wil zij de initiatieven van Haagse ondernemers ondersteunen die bijdragen aan een positieve beleving in winkelgebieden. Daarvoor komen twee soorten subsidies beschikbaar.
Wethouder Saskia Bruines laat weten dat de gemeente ondernemers een steuntje in de rug wil bieden, vooral na de coronacrisis. 'Zij kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan de sfeer en beleving. Denk aan kleine evenementen, het verbeteren van de vindbaarheid en versiering van de straten tijdens de feestdagen met een kerstboom of sfeerverlichting.'
Voor het verbeteren van de aantrekkelijkheid van winkelgebieden is dit jaar 200.000 euro beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022. Daarnaast is er 150.000 euro beschikbaar voor activiteiten die de sfeer in het winkelgebied of de winkelstraat tijdens de feestdagen verbeteren. Aanvragen van deze subsidie kan tot en met 15 november 2022.
Beide subsidies kunnen aangevraagd worden door ondernemers die zijn aangesloten bij een BIZ of ondernemersvereniging in een winkelgebied in Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!