Automobilist botst tegen tram 12 bij station HS

© Regio15
DEN HAAG - Op het Stationsplein heeft op vrijdagavond een aanrijding met tramlijn 12 en een personenauto plaatsgevonden. De automobilist had de tram voorrang moeten geven en veroorzaakte het ongeval. De bestuurder is uit de auto geholpen en zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De tram raakte beschadigd maar vervolg zijn weg zelfstandig naar de remise.
De auto reed vanaf de Parallelweg richting het Rijswijkseplein, waar hij de tram trof op de Stationsweg. De bestuurder van de Audi had de tram voorrang moeten verlenen. Dit gebeurde niet, met als gevolg het inrijden van de tram aan de linkerzijde van de auto. De auto schoof door en raakte op zijn beurt een paaltje met het achterwiel.
Bij aankomst van de hulpdiensten bleken de twee inzittenden niet ernstig verwond. De gealarmeerde traumahelikopter werd afgebeld. De bestuurder is door ambulancepersoneel op vacuümmatras uit de auto gefixeerd en vervolgens zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bijrijder betrof een tiener en werd niet naar het ziekenhuis vervoerd.

Schade

De tram verloor ten gevolge van het ongeval een deel van de voorbumper. Na het vastplakken kon de deze zelfstandig zijn weg vervolgen naar de remise. Een berger heeft de auto weggesleept.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!