Jacob Banks en Tim Knol in De Nieuwe Van Nierop

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen op Wild Rooster Festival Grote Markt, zaterdag 27-08-22
Tim Knol & Blue Grass Boogiemen op Wild Rooster Festival Grote Markt, zaterdag 27-08-22 © Kristel Snellen
DEN HAAG - In het wekelijkse radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je zondagavond onder meer verse muziek van Jacob Banks en Tim Knol.
Zaterdagmiddag stond hij nog bij ons op de Grote Markt met de Blue Grass Boogie Man (zie foto), maar ondertussen is zijn nieuwe album ‘Lightyears better’ verschenen waarop zijn eigen band The Wandering Hearts meespeelt. Over wandering gesproken, Tim wandelt tegenwoordig wat inspiratie oplevert voor niet alleen een heel nieuw album, maar ook een gelijknamig boek dat hij met Nico Dijkshoorn maakte. Zondagavond hoor je twee tracks van Tim net als van de nieuwe Jacob Banks.
Meer verse releases zijn er van Ilse de Lange, Julia Jacklin, Muse, Rag ’n’ Bone Man, Kovacs, het Haagse Alison’s Fall en coverplaten van Heather Nova en Valerie June. Tevens hoor je enkele duetten van Elton John met Britney Spears, DeWolff met Dawn Brothers en Candy Dulfer met Nile Rodgers.
In het extra uur een special met roots en americana-muziek van onder meer First Aid Kit, Brandi Carlile, Tedeschi Trucks Band, The National met Bon Iver, Marcus Mumford (zonder Sons), Andrew Combs, Tangarine, Krystl en uit Den Haag Port of Call.
De Nieuwe Van Nierop wordt op zomerse zondagavonden van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Den Haag FM. Muziekliefhebber Ricco van Nierop maakt wekelijks een selectie van nieuwe tracks van bekende artiesten en verrassende muzikale ontdekkingen.
Dit is de laatste uitzending op de zondagavond, vanaf september is dit programma wekelijks op zondagmorgen van 11-12 uur te horen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!