‘Kak in de bak' moet hondenpoep op Scheveningen terugdringen

© Elisa Kennemer (Unsplash)
DEN HAAG - Het is één van de grootste ergernissen waar Hagenaars op straat tegenaanlopen of in het ergste geval in gaan staan: hondenpoep. Met de actiemaand 'kak in de bak' op Scheveningen wordt aan baasjes extra aandacht gevraagd voor het opruimen van de poep van hun hond. In de maand september staan er verschillende activiteiten op het programma die bij moeten dragen aan een schone straat.
Op woensdag 14 en woensdag 28 september vinden er straatacties plaats waarbij kinderen in samenwerking met buurtcentra hondenpoepzakjes uitdelen. Ook handhaving zal meelopen met flyers over het hondenpoepbeleid en hier de hele maand extra aandacht aan besteden op straat.
De hondenpoepzuiger zal in september enkele keren door Scheveningen rijden om de straat te ontdoen van drollen. Deze machines rijden regelmatig door elk stadsdeel om de overlastlocaties aan te pakken, aldus de gemeente. 'Dat is veel werk en daarom bezoekt de poepzuiger maar enkele locaties per bezoek.'

Invloed op de biodiversiteit

De overtuiging dat hondenpoep goed is voor het milieu is volgens de gemeente onjuist. 'Hondenpoep laat stikstof en fosfor achter. En dat is slecht voor de lokale biodiversiteit', zegt zij. Sommige plantensoorten, vooral die met bloemen, zouden niet tegen deze stoffen kunnen.

Boete

De gemeente laat weten dat je de uitwerpselen van je vriendelijke viervoeter niet alleen weg kan gooien in een speciaal daarvoor bestemde hondenpoepbak, maar dat het - wel in een zakje - terecht kan in alle afvalbakken en ondergrondse containers. Eigenaren besparen zichzelf zo een boete van €150.
Speciaal in de actiemaand 'kak in de bak' roept de gemeente niet alleen baasjes op om hondenpoep op te ruimen, maar ook bewoners om overlast hiervan te melden. Dat kan bij het online meldpunt voor Scheveningen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!