Los Mezcales en Melanie Ryan winnen Chuck Deely Awards

Winnaars Chuck Deely Awards 2022: Los Mezcales en Melanie Ryan
Winnaars Chuck Deely Awards 2022: Los Mezcales en Melanie Ryan © Richard Kanters
DEN HAAG - Los Mezcales en Melanie Ryan zijn de winnaars van de Chuck Deely Awards 2022. De prijzen werden uitgereikt aan het einde van de derde editie van het festival The Streets Of Chuck Deely.
Mariachi, een Mexicaans (straat-)orkest, Los Mezcales werd verkozen tot beste act van het festival en mocht de Chuck Deely Award, een replica van het beeldwerk van kunstenaar Vincent de Kievit, in ontvangst nemen. Het vierkoppige gezelschap kreeg het meeste respons van het publiek en ook de jury was onder de indruk van de band, hun beheersing van de instrumenten, het speelplezier, de aankleding en de interactie met het publiek.
De aanmoedigingsprijs ging naar Melanie Ryan. De zangeres begeleidde zichzelf op de gitaar en maakt bij de jury indruk door haar stem en 'het grote gemak waarmee ze het publiek voor zich wist te winnen'.

Derde editie

Het festival The Streets Of Chuck Deely werd zondag voor de derde maal georganiseerd en is een eerbetoon aan de in 2017 overleden Haags/Amerikaanse straatmuzikant Chuck Deely. Het evenement werd voor het eerst georganiseerd in 2019. Vorig jaar was er een kleinschalige, onaangekondigde variant van het festival.
Ook dit jaar besloot men het kleinschalig te organiseren. De artiesten traden op volgens de regels die gelden voor straatmuzikanten: de optredens waren akoestisch met een laag geluidsvolume, er waren geen grote groepen die optraden en een act speelde niet langer dan een half uur. De optredens waren verspreid door de binnenstad te zien en te horen.
Capti Rando
Capti Rando © Richard Kanters

Standbeeld

Ruim een week voor de derde editie van het festival werd ook het standbeeld van Chuck Deely weer op zijn plek gezet bij de RIjnstraat. Ruim een jaar geleden was het beeld, gemaakt door Vincent de Kievit, ineens verdwenen omdat het deels was vernield. Nu is het beeld steviger vastgemaakt op zijn plek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!