Tien Haagse activiteiten tijdens natuurfestival Fête de la Nature

Zuiderpark
Zuiderpark © Valerie Kuypers
DEN HAAG - In het eerste weekend wordt het natuurfestival Fête de la Nature georganiseerd. Op verschillende plekken in onze stad zijn er vrijdag, zaterdag en zondag verschillende kleinschalige evenementen te bezoeken waar de natuur centraal staat.
Zo is er op vrijdag bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te lopen met de HSP Inspiratiewandeling, daarin wordt tijdens de wandeling tips en tools gegeven hoe om te gaan met 'jouw hooggevoeligheid en met jouw intuïtie'.
Een dag later is er onder meer 'Vier de Natuur'. Dat bestaat uit een korte presentatie over biodiversiteit, een wandeling onder leiding van een natuurgids door het Zuiderpark om te eindigen in de Eetbare Tuin. Volkstuinvereniging ATV Loolaan heeft besloten om een buurtfestival te organiseren, dat feest staat in het teken van duurzaam tuinieren en biodiversiteit. Kinderen kunnen aan de Anna Polakweg langskomen om te kijken welke dieren er in de sloten leven.
Bij buurboerderij De Nijkamphoeve zullen zondag diverse troubadours optreden, er is een excursie in Scheveningen-haven, je kunt een wandeling maken in Ockenburgh of gaan voor een wildplukwandeling door Florence Nightengale Park en Wijkpark het Kleine Hout.

Laagdrempelig in contact komen met de natuur

Landelijk zijn er bijna 200 evenementen te bezoeken. 'Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de natuur in al haar diversiteit', zegt Alina Salomon van IVN Natuureducatie.
'Fête de la Nature is hiervoor een uitgelezen kans. Iedereen kan een activiteit uitkiezen die bij hem past. De stikstofcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de droogte laten zien hoe erg de natuur onder druk staat. Des te belangrijker is het om de natuur te omarmen en door middel van al die feestjes de natuur zelf een podium te geven.' IVN ondersteunt het festival, de activiteiten worden lokaal georganiseerd.
Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival, wat inhoudt dat er niet één organisator is maar dat iedereen zelf een natuurfeestje of -activiteit kan opzetten. Alle activiteiten zijn te vinden op de website van het natuurfestival.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!