Dinsdag weer geen treinen van en naar Den Haag vanwege staking

© NS
DEN HAAG - De staking van NS-personeel in midden-Nederland heeft dinsdag ook gevolg voor het treinverkeer in onze regio. 'Door de impact van de staking kunnen er de hele dag geen NS treinen rijden, met uitzondering van het traject Amsterdam - Schiphol', laat NS weten.
Het is dinsdag de vierde dag dat er wordt gestaakt door vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV. Zij hopen met de actie een beter cao-bod af te dwingen. Daarom lag afgelopen vrijdag het treinverkeer in en om Den Haag ook al plat.
Dinsdag is de staking in Midden-Nederland en dat zorgt voor problemen, doorgaans wordt door personeel vanuit Utrecht begonnen aan de werkdag. 'Vanuit Utrecht rijden collega’s normaal gesproken treinen naar alle windrichtingen en werken veel collega’s die dagelijks bezig zijn met de coördinatie van personeel en treinen voor het hele land. Als zij het werk neerleggen, heeft dit verstekkende gevolgen voor de dienstregeling in heel Nederland', aldus NS. De vervoerder zegt geen mogelijkheid te zien om 'op een verantwoorde manier een dienstregeling te rijden'.
Er zal dinsdag wel treinverkeer zijn tussen Amsterdam en Schiphol. Daarnaast zullen ook Eurostar en de Thalys wel rijden. Andere internationale vervoerders rijden niet in Nederland.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!