'Mbo'ers moeten ook mee kunnen doen aan introductieweek voor nieuwe studenten'

© Den Haag FM
DEN HAAG - De kloof tussen studenten van het hbo, de universiteit en het mbo is te groot, vindt GroenLinks. Daarom moeten ook mbo'ers mee kunnen doen aan de introductieweek voor nieuwe studenten in Den Haag. Dat zegt raadslid Hera Butt (GroenLinks). De partij heeft vragen gesteld aan de wethouder hierover.
'Ik heb jaloers naar Utrecht gekeken', zegt Hera in Bob Staat Op. In die stad mogen mbo'ers dit jaar voor het eerst meedoen met de introductieweek. De Leidse campus in Den Haag heeft al een introductieweek gehouden en deze week is HI The Hague begonnen. Maar daar zijn mbo'ers niet welkom.
'Het zijn studenten, net als op het hbo en wo. Het is gek dat je die uitsluit', zegt Hera. 'Je merkt dat de kloof tussen de studenten groot is, de waardering mist. Mbo-studenten vinden dat er anders naar ze wordt gekeken. Het is niet goed dat je in de introductieweek weer die kloof ziet.'

HI The Hague

Volgens Hera moet het volgend jaar beter. 'Het moet goed georganiseerd worden zodat het mbo een volwaardige plek krijgt.' En dat zou moeten lukken, want in april is hierover al gesproken in de gemeenteraad.
Achter de schermen zijn ze dan ook druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar, aldus een woordvoerder van de Haagse Hogeschool. De introductieweek HI The Hague is een samenwerking tussen verschillende scholen en de gemeente, onder de noemer Student en Stad. 'Ze gaan met het mbo kijken hoe ze meer aansluiting kunnen vinden met elkaar. Dat staat voor komend jaar op de rol', aldus een woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!