Automobilist betrapt met meer dan dertig flessen lachgas in de auto: 'Voor eigen gebruik'

© Politie Beresteinlaan
DEN HAAG - Een automobilist is tijdens een verkeerscontrole betrapt met meer dan dertig flessen lachgas in de auto. De bestuurder werd op de Melis Stokelaan staande gehouden vanwege een kapot achterlicht. Ook reed die veel te hard.
Tijdens een gesprek met de automobilist zagen agenten vorige week veel lachgasflessen liggen. In totaal ging het om 46 kilo lachgas. De bestuurder is daarna opgepakt.
'Aan het bureau verklaarde de bestuurder dat het voor eigen gebruik is. Nou, dat hopen wij niet...', schrijft de politie.

Lachgas vervoeren

Voor het vervoer van lachgas gelden strenge eisen. Met minder dan twee kilo mag je gewoon de weg op, maar moet de gasfles wel dicht zijn en vaststaan, aldus de website van de politie. Vervoer je meer dan twee kilo dan zijn er extra eisen, zoals ladingzekering, etikettering van de gasflessen en een specifieke opleiding.
'Het is overduidelijk dat deze bestuurder zich hier niet aan heeft gehouden', aldus de politie. Het boetebedrag kan oplopen tot duizenden euro's.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!