Binnenstad krijgt geen ondergrondse afvalcontainers: 'Straten zijn te smal'

Ondergrondse afvalcontainers
Ondergrondse afvalcontainers © Den Haag FM
DEN HAAG - Er komen voorlopig geen ondergrondse afvalcontainers bij in de binnenstad. De fractie van de VVD had dat voorgesteld om de 'ontzettende bende' in de stad tegen te gaan.
'Op sommige plaatsen is het helaas (nog) niet mogelijk om bij bewoners het huisvuil met ondergrondse restafvalcontainers in te zamelen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld de straten te smal', antwoordt het college.
Wel wil het college kijken of er 'maatwerkoplossingen' mogelijk zijn. Het plaatsen van een bovengrondse container, zoals de VVD voorstelde, blijkt ook geen mogelijkheid omdat daar vaak geen ruimte voor is. 'Daar blijft vooralsnog het huishoudelijk afval ingezameld worden met huisvuilzakken.'

Gele afvalzakken en gesloten container

Om afvaloverlast die ontstaat door meeuwen die zakken openscheuren tegen te gaan wijst het college op de gele afvalzakken die daarvoor kunnen worden gebruikt. 'Deze zakken bieden betere bescherming tegen het openhalen. Aan bewoners wordt verzocht de zakken goed te sluiten en buiten het seizoen alleen gebruik te maken van stevige zakken om het openscheuren door ongedierte tegen te gaan.'
Ondernemers mogen hun zakken niet zomaar op straat zetten, zij 'zijn verplicht hun afval in goed gesloten containers aan te bieden. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor deze containers'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!