Gemeentelijk pandhuis gesloten na coronabesmetting

© Twitter Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het gemeentelijk pandhuis in Den Haag is de komende dagen gesloten. Dat komt door een coronabesmetting. Mensen die een onderpand moesten verlengen op 31 augustus of 1 of 2 september kunnen dat de rest van de maand alsnog doen.
'Wegens coronabesmetting zijn wij op donderdag 1 en vrijdag 2 september gesloten', meldt de gemeente op Twitter. Door de sluiting kunnen mensen die iets verpand hebben de komende dagen niet langskomen om dat te verlengen. 'Dat kun je de rest van de maand september alsnog doen.'
Het pandhuis werd in de eerste zes maanden van dit jaar druk bezocht, het was er zelfs drukker dan in dezelfde periode een jaar eerder weet mediapartner Omroep West. In de eerste zes maanden van 2021 maakte 8500 mensen gebruik van deze service. In dezelfde periode vorig jaar is het aantal klanten opgelopen tot ruim 12.500, weet Jan van der Hulst van het gemeentelijk pandhuis. 'Wij horen veel dat het leven een stuk duurder is geworden.'
Bij een pandhuis kan een product verpand worden. Dat betekent dat je het als onderpand afgeeft in ruil voor geld. Dat geld moet later weer, tegen rente, worden terugbetaald. Klanten hebben een halfjaar de tijd om een onderpand weer op te halen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!