Dalton rouwt na dood leerling op zeilkamp bij Terschelling

Foto ter illustratie: Luke Bender (Unsplash)
Foto ter illustratie: Luke Bender (Unsplash)
DEN HAAG - 'We zijn intens verdrietig', schrijft rector Katrien van de Gevel van het Dalton. Een van hun leerlingen is woensdagmiddag om het leven gekomen nadat een mast van een zeilboot afbrak en op haar terecht kwam.
'Wat een prachtige zeilweek had moeten worden, is verschrikkelijk geëindigd. We zijn met onze gedachten bij het gezin, de familie, de klasgenootjes, vrienden en vriendinnen. De komende dagen zullen we gebruiken om het gemis en verdriet met elkaar een plek te geven', aldus de rector in een verklaring.
De klas was op zeilkamp bij Terschelling. Door nog onbekende reden brak de giek van de boot af. De scholier raakte zwaargewond en overleed niet veel later.

Reactie burgemeester

Ook burgemeester Jan van Zanen heeft gereageerd op het tragische ongeluk. 'Tot mijn grote schrik heb ik vernomen dat één leerlinge van het Daltoncollege Den Haag overleed op de Waddenzee. Aan de nabestaanden, familie, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, docenten en allen die haar lief hadden: sterkte met het dragen van dit grote verlies. Ik leef intens met jullie mee. Ook voor de kinderen en docenten die getuige waren van het incident is dit een grote schok. Den Haag zal helpen waar het kan.'
De boot waarop het ongeluk gebeurde is van Rederij Vooruit uit Harlingen. Het bedrijf wil er tegenover Omroep West weinig over zeggen. 'Wij zijn ontzettend verdrietig en leven heel erg mee met de familie', wil de medewerkster nog wel kwijt. 'We zijn heel erg ontdaan.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!