Crowdfunding voor waterschade brandkraan Duindorp geslaagd: 'Fantastisch, geweldig'

Brandkraan opengedraaid in Pluvierstraat
Brandkraan opengedraaid in Pluvierstraat © Regio15
DEN HAAG - Een lichtpuntje voor Margherita Hendrikse uit Duindorp. Door een opengedraaide brandkraan had ze gigantische waterschade aan haar huis en kapsalon. Buurtbewoner Willem Minderhout zette een inzamelingsactie op. Die is nu geslaagd: in totaal is er 3049 euro opgehaald. 'Fantastisch en geweldig dat mensen een bijdrage hebben geleverd', zegt Margaretha in Bob Staat Op.
Op een warme dag in augustus werd in de Pluvierstraat in Duindorp een brandkraan opengezet. Het water stroomde naar binnen bij Margherita en ze moest tijdelijk naar een camping verhuizen. Geld van de verzekering krijgt ze niet zomaar, omdat het gaat om vandalisme. Daarom besloot Willem een actie op te zetten.
Margherita krijgt veel steun uit de wijk. 'Buren willen helpen en staan voor je klaar. Dat is de andere kant van Duindorp', zegt ze. Ook Willem is overdonderd door het succes. 'Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik hoop dat ze er mee vooruit kan', zegt Willem.

Gedoe met verzekering

Nog steeds is Margherita druk bezig met het afhandelen van de schade. 'Het gaat nog niet heel goed, ik ben nog steeds aan het worstelen en bellen met de verzekering en andere partijen. En dan heb ik ook nog m'n enkel gebroken.'
Met de ruim 3000 euro kan ze even vooruit. 'Ik heb een hele boel apparatuur in de kapsalon dat niet meer bruikbaar is. Daar zal het zeker aan besteed worden. Tot nu toe is er geen uitkering van de verzekering of een toezegging. En ik wil zo snel mogelijk weer open, daar zijn wel wat centjes voor nodig.'
Voor zover bekend is er nog niemand opgepakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!