Heel Segbroek swingt met project van Conservatorium: 'Studenten maken verbinding met de wijk'

Jens Thekkeveettil (Unsplash)
Jens Thekkeveettil (Unsplash)
DEN HAAG - Wie vandaag door Segbroek loopt zal merken - of liever gezegd horen - dat het er anders aan toe gaat dan normaal. Tweedejaars studenten van het Koninklijk Conservatorium brengen daar donderdag het resultaat ten gehore van een bijzonder project waarbij zij samenwerken met bewoners en stichtingen door het hele stadsdeel. Komt dat zien, laat projectleider en theatermaker Jeroen de Graaf weten.
Drie dagen kregen de studenten de tijd om een muzikale performance op te zetten rondom de stichting van hun keus. Deze zijn onder meer bij Stichting Leergeld, Schroeder Kringloop Fahrenheitstraat en Bloemenmagazijn De Iris op donderdag te bewonderen.
'Het gaat echt om verbinding maken', geeft De Graaf aan. 'De studenten trekken de wijk in om het gesprek aan te gaan met bewoners en organisaties. Geïnspireerd op die verhalen gaan ze muziek maken; daar zijn ze nu een paar dagen mee bezig en vandaag is het moment suprême', zegt hij in Bob Staat Op.

Verhalen vertellen

Letitia werkt als student mee aan het project en ging aan de slag bij stichting Sarita, die zich inzet voor de zelfontplooiing en positieverbetering van vrouwen in de stad. 'Deze vrouwen krijgen ook een plek in onze performance, omdat het belangrijk was dat zij hun verhaal konden vertellen.'
Of ze zenuwachtig is? 'Dat weet ik niet echt. Ik ben wel gewend om me heel goed voor te bereiden op een optreden en dat ik het gevoel heb dat ik overal op voorbereid ben. Nu hadden we maar drie dagen en daar heb je wel een ander gevoel bij, maar ik denk vooral dat we iets heel leuks hebben voorbereid.'

Uitdaging

De geringe voorbereidingstijd is volgens De Graaf een weloverwogen aspect van het project. 'Het is de bedoeling dat ze zich volledig onderdompelen en leren om op korte termijn iets op te zetten. Daar komt bij dat allerlei stromingen bij elkaar komen, zoals vocalisten en verschillende instrumentalisten; ze kennen elkaar dus vaak ook nog niet goed. Het is de uitdaging om de plek te leren kennen, samen te werken en dan ook nog eens in korte tijd iets in te studeren.'
Kijk hier waar en hoe laat je donderdag 1 september terecht kan in Segbroek om het harde werk van de studenten te beluisteren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!