Omgekomen Dalton-leerling is 12-jarige Tara: 'Levenslustig en sociaal meisje'

Tara
Tara © Dalton Den Haag
DEN HAAG - De scholier van het Dalton die woensdag om het leven kwam bij een ongeluk op een zeilboot is de 12-jarige Tara. Ze was met haar klas op kamp bij Terschelling. De school is in diepe rouw. 'Tara is bijna 13 en zit in 2 VWO. Ze was een levenslustig sociaal en zelfstandig meisje. Het is intens verdrietig', zei rector Katrien van de Gevel donderdagmiddag tijdens een persconferentie op de school. De lessen zijn aangepast en alle werkweekactiviteiten afgelast.
Door nog onbekende oorzaak brak de giek van een boot af en kwam op het meisje terecht. Ze raakte zwaargewond en overleed kort daarna.
Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur. 'De schipper schakelde gelijk hulp in en er is eerste hulp verleend. De leerlingen werden snel van boord gehaald en werden met een reddingsboot naar Harlingen gebracht', vertelt Van de Gevel. De rector bedankte alle hulpdiensten en zegt dat de KNRM snel heeft gehandeld en de veiligheid van andere kinderen heeft gewaarborgd.

Aangepast rooster

'Wat een prachtige zeilweek had moeten worden, is verschrikkelijk geëindigd. We zijn met onze gedachten bij het gezin, de familie, de klasgenootjes, vrienden en vriendinnen. De komende dagen zullen we gebruiken om het gemis en verdriet met elkaar een plek te geven', aldus de rector eerder in een verklaring.
De school heeft alle werkweekactiviteiten afgelast. Leerlingen krijgen een aangepast rooster. 'We willen ze graag op school hebben, maar wel naar wat ze aankunnen.' Ook krijgen leerlingen slachtofferhulp aangeboden. 'Kinderen gaan er wisselend mee om, sommigen huilen en zijn heel verdrietig, anderen zoeken afleiding.' Samen met de ouders wordt er een herdenkingshoek gemaakt op school.

Boot in beslag genomen

De boot waarop het ongeluk gebeurde is in beslag genomen voor verder onderzoek. Dat laat een woordvoerder van de politie donderdag weten. Verder kan de politie ook nog niks kwijt over de eventuele oorzaak van het afbreken van de giek. 'We zijn nog bezig met het onderzoek. Op dit moment zijn we getuigen aan het horen en kijken we of er beelden zijn van het incident', aldus de woordvoerder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!