Hart Beach opent skatepool aan het strand: 'Het is een droom die uitkomt'

© Den Haag FM
DEN HAAG - Sinds kort kun je bij Hart Beach naast je surfboard, ook je skateboard meenemen. De strandtent opent als eerste in Nederland een skatepool aan het strand. 'Sinds de dag dat hij gebouwd is, zijn we hier dagelijks te vinden', vertelt golfsurfer Mirna. Voor eigenaren Romke en Paul Schuitema is het een droom die uitkomt.
Hart Beach is al jaren een iconisch begrip aan de Scheveningse kust. 'Surfen en skaten zijn van oudsher onlosmakelijk aan elkaar verbonden, stellen de gebroeders Schuitema. Zij zijn een lange tijd bezig geweest met het realiseren van de skatepool: 'Ik geloof erin dat als je iets wilt en je écht doorzet, je het uiteindelijk voor elkaar krijgt', aldus Romke.

Voor iedereen

De skatepool is gemaakt voor een breed publiek en dat is zien we terug in het ontwerp, vertelt eigenaar Paul. 'Poolskaten is ontstaan vanuit het surfen. Toen door aanhoudende droogte zwembaden in Amerika niet gevuld konden worden en er geen golven waren, werden ze gebruikt om ertegenaan te skaten'.
'Het is fantastisch hoeveel verschillende mensen erop af komen; jong, oud, surfer, skater, mannen van vijftig jaar die nu weer enthousiast en dankbaar zijn dat ze mogen', aldus Romke. Ook Hart Beach teamrider Mirna Boelsma is 'stoked' met de komst van de pool: 'Het is niet alleen voor de sport goed, maar je hebt ook een hang-out eromheen'.
Ondanks dat de pool dus al enthousiast in gebruik is genomen, mag een feestelijke opening niet ontbreken, vindt Hart Beach. Deze vindt plaats op zaterdag 24 september.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!