Energie en geld besparen? De gemeente komt gratis tochtstrips of radiatorfolie bij je thuis plaatsen

© Julian Hochgesang (Unsplash)
DEN HAAG - Met het najaar in zicht liggen de kou en hogere energierekeningen weer op de loer. Om die pijn wat te verzachten én om duurzaam energieverbruik te bevorderen, biedt de gemeente de Direct Bespaaractie aan. Hiermee kunnen bewoners van Den Haag thuis gratis energiebesparende maatregelen laten installeren.
'Kleine maatregelen zoals led-verlichting en tochtstrips hebben vaak al veel effect op uw energieverbruik', zegt de gemeente. Dit zijn een paar voorbeelden van de maatregelen die inwoners kunnen laten installeren. De gemeente werkt hiervoor samen met Haagse wijkinitiatieven, stichtingen, en sociale ondernemingen.
Naast led-verlichting en tochtstrips kunnen medewerkers radiatorfolie en een waterbesparende douchekop komen plaatsen. Deze laat daarna zien wat je zelf nog meer kan doen om energie te besparen.
De Direct Bespaaractie is bedoeld voor iedereen in Den Haag met een koop- of huurwoning. Wegens het succes van de actie kan het momenteel wat langer duren voordat er contact met de aanvrager wordt opgenomen, laat de gemeente weten.
Ook gratis energiebesparende maatregelen aanvragen? Kijk hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!