Politie onderzoekt mogelijke brandstichting in parkeergarage Wateringse Veld

© Regio15
DEN HAAG - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een brand gewoed in een parkeergarage op het Wateringse Veld. Hierbij stonden meerdere auto's in brand, meldt de brandweer. De politie sluit brandstichting niet uit en doet hier verder onderzoek naar.
'Er is de laatste tijd best wat reuring in de wijk qua branden', zegt een woordvoerder van de brandweer in Bob Staat Op. 'Dat is ook bekend bij de gemeente. Zodoende wordt er onderzoek gedaan naar mogelijke brandstichting, we willen alles uitsluiten.'
Rond half drie 's nachts kwam de melding van de brand binnen. In de garage trof de brandweer drie brandende auto's aan. Daarop moesten drie tankautospuiten worden ingezet. Op foto's is te zien hoe meerdere auto's bijna volledig zijn afgebrand.
Woningen in de flat boven de parkeergarage moesten worden ontruimd. Enkele woningen met een ingang aan de begane grond zijn tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Zodra de parkeergarage is verstevigd kunnen de bewoners hiervan waarschijnlijk terug hun woning in, laat de brandweer weten.
De politie is op zoek naar getuigen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!