HTM snijdt in dienstregeling: tram 1, 6, 12 en 34 gaan minder rijden

© HTM
DEN HAAG - HTM gaat de dienstregeling van tram 1, 6, 12 en 34 wijzigen, waarbij het aantal ritten per uur wordt afgeschaald. De eerste wijziging gaat in op 12 september, maar de meeste veranderingen gaan in vanaf 10 oktober.
HTM neemt de maatregel in verband met het verwachte ziekteverzuim in het najaar en de eventuele extra uitstroom van personeel. 'Ook zijn er werkzaamheden in de stad die ervoor zorgen dat op bepaalde tramlijnen meer trambestuurders nodig zijn', laat het vervoersbedrijf weten.
'Reizigers moeten erop kunnen rekenen dat trams en bussen van HTM volgens dienstregeling rijden. Om dat ook dit najaar betrouwbaar te blijven doen, past HTM haar dienstregeling aan', licht het bedrijf de wijziging verder toe.
Op 12 september wordt de dienstregeling in de ochtend- en avondspits voor tram 34 aangepast; deze zal dan minder vaak rijden.

Wijzigingen vanaf 10 oktober

Tram 1

  • Op werkdagen gaat de frequentie van 6 naar 5 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 4 naar 3 keer per uur.
  • Op zaterdag overdag gaat de tram van 6 naar 5 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 4 naar 3 keer per uur.
  • Op zondag in de ochtend gaat de tram voor 10.00 uur en 's avonds na 21.00 uur van 4 naar 3 keer per uur en overdag van 6 naar 5 keer per uur.

Tram 6

  • Op werkdagen gaat de frequentie van 6 naar 5 keer per uur.
  • Op zaterdag overdag gaat de tram van 7 naar 6 keer per uur, en in de avond na 21.00 uur van 4 naar 3 keer per uur.
  • Op zondag in de ochtend gaat de tram voor 10.00 uur en 's avonds na 21.00 uur van 5 naar 4 keer per uur en overdag van 6 naar 5 keer per uur.
Tram 12 rijdt op werkdagen tijdens de spitsen 4 in plaats van 5 keer per uur.
Van tram 34 worden de vertrektijden gewijzigd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!