Demonstranten voor het stadhuis: 'Niet eens met het huidige asielbeleid'

Demonstratie tegen asielbeleid voor het stadhuis
Demonstratie tegen asielbeleid voor het stadhuis © Twitter Abdoel Haryouli
DEN HAAG - Enkele tientallen mensen hebben vrijdagmiddag gedemonstreerd voor het stadhuis tegen het asielbeleid. Onder de demonstranten bevond zich DWARS, de politieke jongerenorganisatie van GroenLinks. De jongeren zijn het niet eens met de huidige situatie in het overvolle opvangcentrum in Ter Apel, waar vanwege een gebrek aan plekken honderden mensen genoodzaakt buiten of op stoelen slapen.
In het aanmeldcentrum in Ter Apel houdt de opvangcrisis aan. Dagelijks arriveren honderden asielzoekers, terwijl er geen plek voor hen is. Het op- en afschalen van de opvangcapaciteit in combinatie met de woningnood worden gezien als voornaamste oorzaken voor de vluchtelingencrisis.
Het kabinet besloot onlangs ruim 700 miljoen euro uit te trekken om de asielcrisis te bestrijden. Daarnaast zouden er meer woningen voor de 20.000 vluchtelingen moeten komen en honderden extra (tijdelijke) crisisnoodopvanglocaties, verspreid door het land. Gemeenten zouden aan de slag moeten gaan met flexwoningen, zoals containers en pre-fab woningen die met losse onderdelen in elkaar kunnen worden gezet. Een derde van de nieuwe woningen zal gaan naar statushouders.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!