Bier, jaarclubs en jasje-dasje: de Haagsche Studenten Vereeniging trapt collegejaar knallend af

© Haagse Studenten Vereeniging
DEN HAAG - De vakantie is voorbij en voor studenten zijn de colleges weer begonnen. Na een ontspannen zomer is dat weer even schakelen, maar bij de Haagse Studenten Vereeniging tekent het begin van het schooljaar juist de leukste tijd. Tijdens de open maand organiseert de vereniging extra activiteiten en krijg je als student in Den Haag de kans om je in te schrijven. ‘Ondanks dat het misschien niet als zodanig bekend staat, wordt Den Haag steeds meer een studentenstad’, zegt Quintijn.
Vriendschappen opbouwen, samen reizen en ja: heel veel borrelen. Quintijn helpt mee met de organisatie van de open maand en loopt deze weken met een grote lach op zijn gezicht. ‘We gaan echt knallen’, zegt hij in Bob Staat Op. ‘Lekker feesten en vooral nieuwe studenten laten zien dat studeren meer kan zijn dan alleen dat. Dat je namelijk écht een hele leuke tijd kan hebben.’
Dat Den Haag als studentenstad niet uit lijkt te blinken tussen grootheden als Leiden en Amsterdam, wordt voor Quintijn hoe langer hoe onterechter. ‘De studentenscene ontwikkelt zich steeds meer. Mensen hebben hier de afgelopen jaren hard aan gewerkt en dat begint zijn vruchten af te werpen. Er is heel veel te doen voor studenten, maar je moet hier iets harder je best doen om het te vinden.’

'Het leukste vrijwilligerswerk'

De open maand is momenteel halverwege, maar er zijn nog genoeg activiteiten om bij aan te sluiten. Zo treedt op maandag 5 september Fokke Simons op in Club Gewoon, kan je op dinsdag 6 september meevaren met het bootfeest en vliegen op donderdag 8 september de bierpullen over de toonbank bij de traditionele biercantus.
Met alle promotieactiviteiten is het voor Quintijn een drukke maand, maar hij laat weten het vooral erg naar zijn zin te hebben. ‘Je doet vrijwilligerswerk, maar dan wel ontzettend leuk vrijwilligerswerk. We feesten veel, dus voor ons is het best een toffe tijd.’ Of dat voor zijn lever ook het geval is, laat hij voor nu even in het midden: ‘Ik ga mijn best doen’, lacht hij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!