Treinen in Den Haag komen vaker te laat of rijden niet, behalve op Mariahoeve

Den Haag Centraal
Den Haag Centraal © Pixabay
DEN HAAG - Op Den Haag HS, Laan van NOI, Ypenburg, Moerwijk en Centraal hebben reizigers het afgelopen halfjaar vaker dan gemiddeld te maken met vertragingen en uitval van treinen. Op Mariahoeve rijdt de trein juist vaker volgens de dienstregeling. Dat meldt RTL Nieuws, zij maakte een analyse op basis van gegevens die de website Rijden de Treinen verzamelde.
Landelijk gezien reed 91,2 procent van de treinen volgens de dienstregeling, meldt RTL Nieuws. Op 378 van de bijna 400 treinstations hadden reizigers te maken met vertragingen of treinen die niet reden. Menig station in Den Haag scoort onder het landelijk gemiddelde, met uitzondering van Mariahoeve.

Den Haag Centraal

Op Centraal werden in de laatste zes maanden 59.641 stops gemaakt, 90 procent reed daarvan op tijd. Dat is iets minder dan in 2019: 91,8 procent. Zes procent van de treinritten viel uit (in 2019 3,3 procent) en vier procent van de ritten viel uit.

Den Haag HS

Bij station Den Haag HS reed 88,5 procent van de treinen volgens de dienstregeling, 7,6 procent van de treinen viel uit. In 2019 reed nog 93 procent volgens dienstregeling en viel 3 procent van de ritten uit. 3,8 procent van de treinen reed wel, maar kende een vertraging van zes minuten of meer.

Laan van NOI

90 procent van de treinen kwam volgens het spoorboekje aan op Laan van NOI, dat is een kleine daling in vergelijking met 2019, toen reed 92,6 procent nog op tijd. Ook steeg het aantal treinen dat uitviel: 7,4 tegen 3,0 procent. 2,6 procent reed met een vertraging van vijf minuten of meer.

Ypenburg

Het station in Ypenburg zag 93,8 procent volgens dienstregeling rijden, in 2019 lag dat percentage hoger: 96,5 procent. Daarnaast steeg ook het aantal ritten wat uitviel van 1,8 procent in 2019 naar 4,7 procent in de laatste zes maanden. 1,4 procent reed met een vertraging van minimaal vijf minuten.

Moerwijk

Ook in Moerwijk liep het aantal op tijd rijdende treinen terug. In 2019 reed 95,5 procent van de treinen op tijd, in het afgelopen half jaar was dat nog 91,7 procent van de tijd. In ruim zes op de honderd gevallen (6,2 procent) reden treinen niet, in 2019 was dat nog 2,6 procent. 2,1 procent van de treinen kende in Moerwijk een vertraging van zeker vijf minuten.

Mariahoeve

Op Mariahoeve wisten treinen in 94 procent van de gevallen op tijd te rijden, dat percentage is sinds 2019 met 0,9 procent gestegen. Er was wel een stijging in het aantal ritten dat uitviel: 4,3 procent in 2022 tegen 2,9 procent in 2019. Ook was er vertraging: 1,7 procent van de treinen had een vertraging van vijf minuten of meer.

Nieuwe dienstregeling

Vanaf maandag 5 september is de dienstregeling aangepast, meldt mediapartner Omroep West. Er gaan minder intercity's per uur rijden, de avonddienstregeling begint eerder en in het weekend en de avond rijden er minder intercity's en sprinters.
Op zondag 11 december volgt een nieuwe dienstregeling. Daarin valt onder meer op dat er buiten de spits nog maar twee intercity's per uur op het traject Den Haag-Gouda zullen rijden. Op Den Haag Hollands Spoor en Laan van NOI daalt het aantal van zes treinen naar vier treinen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!