Je kan weer mensen nomineren voor de Haagse Vrijwilligersprijzen

© Dierenambulance Den Haag
DEN HAAG - Sta je elke zaterdag als vrijwilliger achter de bar bij de voetbalvereniging? Of verzorg je dieren in een asiel? Dan maak je weer kans op een award tijdens de Haagse Vrijwilligersprijzen. Vanaf vandaag kan je mensen die iets goeds doen voor de samenleving opgeven.
'Voor een stad als Den Haag zijn actieve bewoners ontzettend belangrijk. Zonder hen kan je veel minder doen. En het is belangrijk om ze jaarlijks in het zonnetje te zetten', zegt Frank Hitzert van de gemeente in Bob Staat Op.
In Den Haag zijn zo'n 180.000 vrijwilligers actief. 'Elk moment van de dag kom je ze tegen maar vaak weet je dat niet.' Of het nou de bij de Voedselbank is, bij de Dierenambulance, de kinderboerderij of bij een sportclub. De gemeente vindt het belangrijk om al die mensen een bijzondere avond te geven.

Nomineren

Vanaf vandaag kan je iemand nomineren voor de Haagse Vrijwilligersprijzen. Er zijn meerdere categorieën, zoals zorg en welzijn, buurt en omgeving, sport, cultuur en ontwikkeling en jeugd. Ook wordt de vrijwilligersorganisatie en het vrijwilligersteam van het jaar gekozen. 'Alle vrijwilligers komen in aanmerking.'
Stemmen kan tot eind september op deze site. De uitreiking van de prijzen is op 19 november in Amare.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!