Waterkanten worden gemaaid, gemeente vraagt bootjes weg te halen

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente Den Haag is maandag begonnen met het maaien van de waterkanten. Tegelijkertijd wordt vuil en planten uit sloten, grachten en kanalen gehaald om het water weer goed te laten doorstromen. Om het werk goed uit te kunnen voeren vraagt de gemeente om bootjes en andere spullen op tijd weg te halen. De werkzaamheden zullen het hele najaar duren.
Vanaf de wal zal er met grote trekkers worden gemaaid, op het water zelf gaan maaiboten aan de slag. Plantenresten die uit het water worden gehaald zullen op de walkant worden gelegd om daar een paar dagen te drogen. Vervolgens worden ze verwijderd zodat er compost van gemaakt kan worden.
Het najaar wordt gebruikt voor de werkzaamheden omdat planten dan al hun zaad hebben verspreid en er is dan geen sprake meer van broedende vogels. Ook zijn vissen, insecten en amfibieën nog niet in winterrust. De werkzaamheden zullen het hele najaar plaatsvinden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!