Stoel reserveren bij bloedbank voorkomt wachtrijen bij Sanquin

Foto ter illustratie: Nguyễn Hiệp (Unsplash)
Foto ter illustratie: Nguyễn Hiệp (Unsplash)
DEN HAAG - Niet meer in de rij staan als donor bij de bloedbank in Den Haag. Vanaf nu kan je makkelijker een afspraak maken bij Sanquin, waarbij er een stoel voor je wordt gereserveerd.
Wie bloeddonor is in Den Haag kan een oproep krijgen om bloed te komen doneren. De oproepen worden afgestemd op wat de ziekenhuizen nodig hebben. Eerst was het zo dat iemand na een oproep twee weken de tijd had om binnen te lopen.
'Die manier van oproepen kent zijn beperkingen. Want onze donors komen vrijwillig langs, en willen dan ook graag dat dat soepel gaat. Maar op sommige momenten is het erg druk. Dan kan het gebeuren dat donors lang moeten wachten voor ze kunnen doneren. Voor hen frustrerend, en het geeft bovendien veel drukte op de locatie' zegt Merlijn van Hasselt van Sanquin.

Genoeg plek

Daarom is het systeem nu aangepast. Donors kiezen na de oproep een tijdslot van een half uur. Hierdoor weet de bloedbank hoeveel mensen er komen en komen er niet meer mensen dan dat er stoelen zijn. Daardoor zijn donoren sneller klaar. Eerdere proeven met dit systeem waren een succes.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!