Politie waarschuwt voor TikTok-challenge met gelblaster: 'Je kan een strafblad krijgen'

© Jeugdagent Overbosch (Instagram)
DEN HAAG - Kijk uit met gelblasters, zegt de politie. Filmpjes waarop jongeren met de blaster op mensen schieten zijn een hit op TikTok, maar de wapens zijn soms niet te onderscheiden van echte vuurwapens, zegt de politie. Omdat de wapens verboden zijn in Nederland kan je worden opgepakt en een strafblad krijgen.
De Haagse politie ziet de laatste weken meer meldingen binnenkomen van mensen die worden beschoten met gelblasters. In het wapen zitten 'waterballetjes' die met kracht worden afgeschoten. 'Het kan een brandende, pijnlijke plek geven, maar ook kan je oog geraakt worden', aldus de politie.
En omdat de blasters op echte wapens lijken zou het kunnen dat agenten hun vuurwapen trekken. 'In Rotterdam trokken agenten hun wapen bij zo'n incident en vuurden een waarschuwingsschot af.'

Verboden

Daarnaast zijn de wapens verboden in Nederland. Jongeren die zo'n blaster hebben kunnen worden opgepakt. 'Als ze het wapen hebben gebruikt kunnen ze ook nog worden aangehouden voor openbare geweldpleging.' Ze lopen het risico om op jonge leeftijd een strafblad te krijgen. De politie roept ouders op om de jongeren te wijzen op het gevaar van de gelblasters.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!