Honderden vrachtwagens rijden Ooievaarsrun: 'Kom lekker zwaaien'

© Ooievaarsrun
DEN HAAG - Zo'n 320 vrachtwagens rijden zaterdag door Den Haag en het Westland voor de Ooievaarsrun. 'Na twee jaar niet mogen, staat iedereen te springen en te stuiteren', zegt organisator Ron Harsveld bij Bob Staat Op.
Het initiatief begon 35 jaar geleden als grapje. Kinderen met een beperking werden meegenomen in een vrachtwagen. Inmiddels is het een groot succes. 'Het is een doelgroep die enorm emotioneel is en ze kijken er heel erg naar uit.'
Ron hoopt dat er dit jaar weer veel mensen langs de weg staan te zwaaien. 'We mogen niet toeteren, maar als we langs de kant iemand zien staan die zwaait, toeteren we even terug', zegt Ron. Dus sta je langs de kant, zwaai dan naar de vrachtwagens. 'Het kan ons niet druk genoeg zijn langs de kant. Soms wordt er wat verkeer stilgezet door de politie, maar dan stappen ze uit en is het een groot zwaaifeest. Dat vinden onze passagiers hartstikke leuk.'
© Ooievaarsrun

Feest met John de Bever

De route begint bij de Kerketuinen en eindigt op Scheveningen. Daar is het dan een groot feest met een buffet, spelletjes, een springkussen en optredens van bijvoorbeeld John de Bever.
Wil je weten waar de vrachtwagens langskomen? De route check je op de site van de Ooievaarsrun.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!