Bibliotheek zoekt oude instrumenten voor muziekafdeling: 'Het mag van alles zijn'

Foto ter illustratie: Wes Hicks (Unsplash)
Foto ter illustratie: Wes Hicks (Unsplash)
DEN HAAG - Staat er bij jou op zolder een oude gitaar te verstoffen of ligt er een ander muziekinstrument in de weg en wil je er van af? Dan kan je die inleveren bij de Centrale Bibliotheek aan het Spui. De bieb zoekt instrumenten als decoratie op de vijfde verdieping.
De bibliotheek in de binnenstad wordt op dit moment verbouwd. De vijfde etage is omgetoverd tot muziekafdeling. Er staan grote kasten, maar die zijn nu nog leeg. Daarvoor zoeken ze nu instrumenten.
'Het mag van alles zijn, maakt niet uit wat', zegt Nathalie Nuiten van de bieb in Bob Staat Op. 'We hopen dat er mooie dingen bijkomen.' Wie zijn instrument kwijt wil kan zich melden bij de bibliotheek via het contactformulier op de site.

Verbouwing

Al een paar maanden wordt er hard gewerkt in de Centrale Bibliotheek voor de verbouwing. De benedenetage wordt helemaal anders en ook andere etages zijn aangepakt. Zo gaat woensdag de derde etage tijdelijk dicht.
Over twee weken zijn ze klaar met zagen, timmeren en verven. Daarna gaan ze beginnen met inrichten. Eind september moet alles af zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!