Celstraf in plaats van vijf Glock-pistolen: man (35) had afspraak voor verkoop met agenten

Glock, ter illustratie
Glock, ter illustratie © Pixabay
DEN HAAG - Het willen kopen van vijf Glock-pistolen kan een 35-jarige man een jaar celstraf opleveren. Een medeverdachte uit Amsterdam (34) zou acht maanden in de cel moeten. De twee hadden in Den Haag een afspraak met personen om de wapens te kopen, echter waren dat agenten.
De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats was via een Telegramgroep op zoek naar de wapens. Veiligheidsdiensten keken echter mee in de groep, zij tipten agenten in Den Haag. Vervolgens werd besloten dat rechercheurs zich voor zouden doen als verkopers. Er volgde op 29 maart 2022 een afspraak in Den Haag om vijf pistolen te verkopen voor 8.500 euro. Toen de verdachte het geld overhandigde werd deze aangehouden.
Ook zijn bijrijder, de 34-jarige Amsterdammer, werd aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie zat deze 'duidelijk in het complot'. Hij zou op de hoogte zijn geweest van de plannen en 'vrolijk' meedoen. Dat bleek uit informatie op de in beslag genomen telefoons. Uit onderzoek bleek dat de wapens waarschijnlijk bestemd waren voor het drugsmilieu.

Strafeis

Tegen de 34-jarige hoofdverdachte is een celstraf van achttien maanden geëist, waarvan zes voorwaardelijk, de Amsterdammer hoorde een strafeis van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Een uitspraak volgt over twee weken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!