Otter Max niet meer eenzaam door komst nieuwe vriendin bij Sea Life

© Sea Life
DEN HAAG - Goed nieuws voor otter Max: hij is binnenkort niet meer alleen bij Sea Life. Na lang zoeken is er een geschikte date gevonden voor Max. De otter was jarenlang samen met Skittle, maar toen die afgelopen jaar overleed werd Max eenzaam.
Maar daar komt maandag een einde aan. Het nieuwe vrouwtje gaat dan het verblijf verkennen en mag Max ontmoeten. De afgelopen tijd hebben ze al een beetje aan elkaars geur kunnen wennen, doordat ze om de beurt in het buitenverblijf zaten. Daarna werden ze alleen nog gescheiden door gaas, waardoor ze elkaar wel konden zien. 'We hebben er alle vertrouwen in dat de twee dikke maatjes worden.'
Nadat Skittle overleed hebben ze Max goed in de gaten gehouden en zijn ze gaan zoeken naar een nieuw maatje. Of het ook liefde op het eerste gezicht wordt is nog even afwachten. 'Maar Max heeft in ieder geval weer een maatje om mee te spelen.'

Nieuwe naam

Sea Life is nog wel op zoek naar een naam voor de nieuwe otter. Het publiek kan uit drie namen kiezen: Maya, Kuma of Sawa. Stemmen op de nieuwe naam kan via de social media-kanalen van Sea Life.
Max en het nieuwe vrouwtje zijn Aziatische kleinklauwotters. In het wild komen ze voor in onder andere India en China. Ze zitten graag bij en in het water. Het zijn de kleinste otters ter wereld en worden ongeveer 55 cm lang. Dat is zonder de staart van c.a. 30 cm mee te tellen. Van veraf kun je de otters vaak al horen. Ze communiceren namelijk met zeker twaalf verschillende geluiden en dat hoor je vooral als ze willen eten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!