Simone Richardson beëdigd als tijdelijk VVD-Kamerlid

© Twitter VVD
DEN HAAG - Simone Richardson (50) is vandaag beëdigd als Tweede Kamerlid van de VVD. De partner van burgemeester Jan van Zanen (VVD) krijgt tijdelijk een plek in de Kamer door het opstappen van Daan de Neef. Ze zegt op Twitter 'zeer vereerd' te zijn om aan de slag te mogen.
Richardson is eigenaar van SR Sport Consult, een bedrijf dat ondersteuning biedt bij onder meer eventmangement, sportmarketing en sponsoring. Eerder was ze projectdirecteur bij La Vuelta Holanda voor de start van de 77e editie van de Vuelta in Nederland. Bij de verkiezingen stond ze op een 47e plek voor haar partij.
Haar plek in de Kamer is tijdelijk, ze vervangt Ockje Tellegen die met ziekteverlof is. Eerder was Martijn Grevink de vervanger van Tellegen, maar door het vertrek van De Neef krijgt Grevink een vaste plek in de Kamer.

'VVD is simpelweg mijn partij niet meer'

De Neef verliet vorige week, na 18 jaar, zijn partij uit onvrede met het asielbeleid van het kabinet-Rutte IV. 'De VVD is simpelweg mijn partij niet meer', stelde hij op Twitter.
Zijn afscheidsbrief sloot De Neef af met de woorden 'en voorts ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie'. Die woorden zijn vaak gebruikt door Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. De partner van De Neef, Leonie Gerritsen, is raadslid in Den Haag voor die partij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!