Gemeente trekt boetekleed aan rond werkzaamheden Lange Poten: communicatie had beter gemoeten

De Lange Poten ligt al twee maanden open
De Lange Poten ligt al twee maanden open © Den Haag FM
DEN HAAG - De communicatie rond de werkzaamheden aan de Lange Poten had beter gemoeten en de straat had tijdens de bouwvak niet open blijven mogen blijven liggen. Dat laatste is volgens de gemeente een fout van de aannemer en zal in de toekomst niet meer getolereerd worden. Waar het gaat om communicatie met bewoners en ondernemers stelt de gemeente dat de nutsbedrijven hen beter hadden moeten informeren.
Ondernemers in de winkelstraat deden begin augustus hun beklag over de werkzaamheden om de gas- en waterleidingen te vervangen. De werkzaamheden duurden al twee maanden en tijdens de straat lag een week open zonder dat er bouwvakkers waren. De werkzaamheden zijn na de bouwvak weer opgepakt.
De Lange Poten ligt al bijna twee maanden open
De Lange Poten ligt al bijna twee maanden open © Den Haag FM
Onvoorziene omstandigheden zorgden voor vertraging bij de werkzaamheden op de Lange Poten, zegt de gemeente nu in reactie op vragen van Hart voor Den Haag. Aan de ene kant was er vertraging bij de werkzaamheden zelf, maar ook kabels en leidingen die in de grond werden aangetroffen maakten het werk lastiger. 'Spijtig genoeg is het daarom niet mogelijk gebleken om voor de bouwvak het werk in de eerste fase van de Lange Poten af te ronden.'

'Heel vervelend, maar het kan gebeuren'

'Dat de straat langer openligt dan gepland is heel vervelend, maar kan gebeuren.' Wat het college niet vindt kunnen is dat ondernemers daar niet van op de hoogte zijn gebracht. 'De gemeente is dan ook met spoed met de betrokken partijen in gesprek gegaan en Stedin en Dunea hebben de gemeente verzekerd dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost en de ondernemers in het vervolg beter worden geïnformeerd.' Dat is nu gebeurd; bewoners en ondernemers zijn bijgepraat over de vertraging en de planning die nu voorligt.
De aannemer is aangesproken op het feit dat de staart tijdens de bouwvak open is blijven liggen. 'Hierbij werd beterschap beloofd, maar dat vertaalde zich niet in concrete actie.' Het college zegt zoiets in de toekomst niet meer te tolereren.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!