Gemeente ziet geen ruimte binnen stadsgrenzen voor camperpark

Camperpark Den Haag in Ypenburg
Camperpark Den Haag in Ypenburg © Robin Wenteler
DEN HAAG - Er is in Den Haag in de toekomst geen plek meer voor een camperpark. Daarmee zal Camperpark Den Haag, dat nu nog een plek heeft in Ypenburg, op termijn verdwijnen. Nu is er nog een huurovereenkomst tot het einde van het jaar. Het college van burgemeester en wethouders wil nog bekijken of dat voor enige tijd verlengd kan worden.
Het camperpark heeft een plek op een zogenoemd GAVI-kavel, wat vlak naast de snelweg ligt. In totaal is er ruimte voor 48 voertuigen en er mag op geen andere manier dan met een camper overnacht worden. Het huurcontract loopt volgens het college nog tot en met 31 december 2022 en het is nog niet duidelijk of dat verlengd zal worden.
In de toekomst zijn er andere plannen voor het terrein. Het zal geen dienst doen als HUB voor het Binnenhof.

'Geen reden om camperpark te handhaven'

Hoewel toerisme een van de pijlers van de Haagse economie is en campertoerisme daar wat het college betreft bij hoort is het geen reden om een camperpark op de huidige plek te handhaven. Uit onderzoek uit 2019 blijkt dat er helemaal geen passende ruimte voor is binnen de gemeentegrenzen. 'In de dichtbevolkte stad is de ruimte schaars en is intensief benutten van de ruimte in Den Haag een factor bij het programmeren van een permanente functie op elke vrijkomende locatie.'
Een camperpark voldoet niet aan de voorwaarden die de gemeente hanteert, ook zou er vrije ruimte kunnen worden gevonden in een van de buurgemeenten. Dat laat het college weten in antwoord op vragen van Hart voor Den Haag.

Bouwwerkzaamheden starten binnen vier jaar

Het camperpark in Ypenburg had een tijdelijke plek op gemeentegrond gekregen, totdat daar definitieve plannen voor zouden komen. Omdat er een tramremise zal komen is de huidige locatie niet geschikt om te combineren met een toeristische faciliteit. Daarbij zullen de bouwwerkzaamheden hinder opleveren. De bouwwerkzaamheden daarvoor zouden 'binnen de komende vier jaar' moeten beginnen.
Ook ziet het college 'duidelijke kansen voor economische bedrijvigheid'. Hoe dat er precies uit moet zien wordt nog onderzocht. Tot dat duidelijk is bestaat er een kans dat het camperpark tijdelijk kan blijven. 'Het college beraadt zich over een mogelijke verlenging van de huurovereenkomst van het camperpark.' Als dat niet gebeurt zal Erik Romijn de deuren van zijn camperpark definitief moeten sluiten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!