Weer geen treinen van en naar Den Haag vanwege staking NS-personeel

Den Haag Centraal
Den Haag Centraal © Pixabay
DEN HAAG - De staking van NS-personeel treft vrijdag niet alleen het treinverkeer in de Randstad, in het hele land rijden er geen treinen. Dat meldt de NS. 'Kijkend naar alle opties en de ervaringen van de vorige stakingsdagen zien we geen mogelijkheid om op een verantwoorde, betrouwbare en veilige manier een dienstregeling te rijden.'
Vakbonden FNV Spoor, VVMC en CNV hadden aangekondigd dat er vrijdag weer actie zou worden gevoerd. Ondanks een toezegging om met de NS in gesprek te gaan over een nieuwe cao werd gezegd dat de stakingen 'vooralsnog' door zouden gaan. Komende vrijdag staat een eerste stakingsdag gepland, volgende week dinsdag zijn de regio's Oost, Zuid en Noord aan de beurt en donderdag 15 september staken ze in de regio Midden.
De NS deed dinsdag een nieuw bod aan werknemers. Zo zou het loon met vijf procent omhoog gaan (gerekend vanaf juli, en minimaal met 150 euro) en een eenmalige uitkering van 650 euro. Volgend jaar zouden de lonen met 2,5 procent stijgen. De NS zegt teleugesteld te zijn dat de vakbonden 'ondanks deze handreiking' de staking toch door laten gaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!