Eigenaar camperpark ziet 'sprankje hoop' om te mogen blijven

Erik Romijn en zijn camperpark
Erik Romijn en zijn camperpark © Omroep West en Camperpark Den Haag
DEN HAAG - Erik Romijn heeft weer wat hoop voor zijn Camperpark Den Haag. Uit antwoorden op vragen van Hart voor Den Haag blijkt dat hij mogelijk nog even kan blijven op zijn plek in Ypenburg en daar heeft de ondernemer wel oren naar: 'Er is weer hoop'.
Het huurcontract van het camperpark loopt aan het einde van dit jaar af en de vrees bestond dat het park moest sluiten. Naast Hart voor Den Haag vroegen ook het CDA en ChristenUnie/SGP aandacht voor zijn verhaal. Dat lijkt zich nu uit te betalen: 'Er is een sprankje hoop dat er weer wat mogelijkheden zijn nu de HUB voor het Binnenhof niet doorgaat.' Daardoor wordt een deel van de grond de komende jaren niet gebruikt.
Camperpark Den Haag in Ypenburg
Camperpark Den Haag in Ypenburg © Robin Wenteler
Erik zou het doodzonde vinden als zijn bedrijf in de buurt van de snelweg zou moeten verdwijnen. Hij hoopt dat het huurcontract verlengd kan worden waardoor hij in het nieuwe jaar door kan gaan met het bedrijf. Het liefst zou hij blijven tot er gebouwd gaat worden aan de nieuwe tramremise. Dat moet 'binnen de komende vier jaar' gebeuren.

'Den Haag wil goede toeristen hebben. En dat is mijn doelgroep'

Het college stelt dat er vrije ruimte voor het camperpark kan worden gevonden in een van de buurgemeenten. 'Het is zo belangrijk om een camperplaats te hebben in Den Haag. Deze doelgroep wil Den Haag en komt langs bij lokale ondernemers. Den Haag wil goede toeristen hebben. En dat is mijn doelgroep. Die doen dat.' Het liefst wil Erik een permanente plek binnen de stadsgrenzen, ook al zegt de gemeente daar geen plek voor te zien. 'Maar laten we daar samen over praten en een oplossing vinden.'
© Camperpark Den Haag
Voor nu is het de vraag of en hoe lang hij kan blijven. Het college zegt zich te beraden over een mogelijke verlenging van het huurcontract. Erik hoopt op een langdurige verlenging. Hij wil het liefst blijven totdat de tramremise daadwerkelijk gebouwd wordt. Daarna hoopt hij toch een permanente plek in de stad te kunnen krijgen. 'Ik heb een halve hectare nodig.'
© Camperpark Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!