Oude Haagweg krijgt er 120 sociale huurwoningen bij: 'Betaalbaar, duurzaam en op een groene plek'

Nieuwbouwproject De Burgemeester
Nieuwbouwproject De Burgemeester © Haag Wonen
DEN HAAG - Over een paar jaar is Den Haag 120 sociale huurwoningen rijker. Dat laat woningcorporatie Haag Wonen weten. Zij heeft een intentieovereenkomst getekend voor de aankoop van deze woningen in het nieuwbouwproject De Burgemeester aan de Oude Haagweg.
Naast de 120 sociale huurwoningen beschikt De Burgemeester over nog 228 units, die bestaan uit middeldure huurwoningen uit de vrije sector en betaalbare koopwoningen. Op de begane grond komen bedrijfsruimten. 'Een flink aantal Haagse starters, gezinnen, leraren, zorgmedewerkers en andere woningzoekenden krijgen zo een betaalbare, duurzame woning op een groene plek in de mooie stad Den Haag', aldus Haag Wonen.
Directeur Vastgoed Kirsten Dubbelman laat weten trots te zijn op de toekomstige aanwinst. 'Veel mensen zijn hard op zoek naar een fijn en betaalbaar thuis in Den Haag. We zijn bijzonder trots dat wij in De Burgemeester dadelijk 120 huishoudens een betaalbaar en fijn thuis kunnen bieden. Samen maken we onze stad steeds mooier.'

Groen

Woningcomplex De Burgemeester zet flink in op duurzaamheid. Zo moeten de woningen energiezuinig worden, met een collectieve warmte-koudeopslag. Ook is het de bedoeling dat er veel groen komt. In het plan is rekening gehouden met het toekomstige klimaat, wat de hittestress moet verminderen.
De start van het project staat gepland in 2023. Als alles volgens plan verloopt zijn de woningen in 2026 klaar, laat Haag Wonen weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!