Spuigasten: fractieleider Robert Barker (Partij voor de Dieren) over formatie

Fractievoorzitter Robert Barker (Partij voor de Dieren)
Fractievoorzitter Robert Barker (Partij voor de Dieren) © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: fractievoorzitter Robert Barker (Partij voor de Dieren).
De onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA zeggen dat ze verwachten 'op korte termijn' een coalitieakkoord te kunnen presenteren. Dat hebben de onderhandelaars maandag afgesproken. De vijf partijen werken aan een akkoord 'dat een gemeenschappelijk antwoord biedt op de uitdagingen die onze stad de komende jaren kent'.
Eerder deze maandag werd duidelijk dat de partijen onder hoogspanning werken aan een nieuw akkoord. Het verhogen van de lasten legde de afgelopen dagen druk op de onderhandelingen. Vooral de VVD heeft daarmee grote moeite. Hoe kijkt fractievoorzitter Robert Barker (Partij voor de Dieren) naar het formatieproces? En wat verwacht hij van het coalitieakkoord?

Partij voor de Dieren al 12,5 jaar in Haagse raad

En voor de Partij voor de Dieren is er deze maand reden voor een feestje. De partij is 12,5 jaar vertegenwoordigd in de Haagse gemeenteraad. In die tijd is de partij gegroeid van een naar drie zetels. Naast dit lokale jubileum is er meer reden tot feest. De partij bestaat dit jaar namelijk 20 jaar. Barker vertelt in Spuigasten wat de partij in de afgelopen jaren heeft bereikt.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzending van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!